Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

Válogatott tájékoztató 2021.01.14.
2021.01.14 23:37
Ruip Zsófia

Tisztelt Klubvezetők!

 

A vírushelyzet miatt az év első pár hónapjában a válogatott keret működése sajnos felfüggesztésre kerül. A jelenlegi helyzetben az egyesületek nagy része nem tud megfelelő minőségű edzés munkát végezni. Verseny rendszerünk egy éve gyakorlatilag áll, ennek következtében nincs megmérettetés, nincs versenyhelyzet, nincs versenyeredmény. Ezek mind fontos összetevői lennének a keret összehívásnak, a kiválasztásnak, és a nemzetközi versenyeztetésnek..

A fenti problémákhoz szorosan kapcsolódóan még egy fontos szempont: Véleményünk szerint a jelenlegi helyzetben nem lehet felelősségteljesen összehívni keretedzést.

 

Krepsz János úr kérdésére a JKA EB szervezői tájékoztattak bennünket a következőkről:

Svájcban február végéig a sportesemények beszüntetésre kerültek, látják a tagországok problémáit az edzéssel, valamint a külföldre utazással kapcsolatosan, ezért a JKA Europe felé az EB 2022-re történő halasztását javasolták. 

A JKA Europe-tól ezt az álláspontot megerősítették, s bár nincs még végleges válasz, biztosra vehetjük, hogy törlik a versenyt.

Kérjük, hogy klubszinten folytassátok edzéseiteket, s amennyiben biztonságos módon sikerül újra versenyeket rendeznünk, újra elindulhat a közös, szervezett munka. 

 

Mindenkinek kitartást és jó egészséget kíván:

Zsófi és Péter