Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

Koronavírus - Szabó Norbert, Szövetségünk elnökének levele a tagság felé
2020.03.17 12:06
Ruip Zsófia
Tisztelt Klubvezetők! Tisztelt Mesterek!
 
Mint nyilván mindannyian tudjátok, halljátok, az elmúlt napokban a koronavírus elleni védekézéssel kapcsolatban szinte naponta lép életbe újabb és újabb tiltás, korlátozás, ajánlás. Nem volt ez így a mai napon sem.
A múlt héten az Elnökésg nevében tájékoztatót kaptatok amiben arra kértünk titeket, hogy átmeneti időre függesszétek fel az edzések megtartását, ezzel is segítve azt, hogy esetlegesen a lakókörnyezetetekben csökkenjen a vírus továbbterjedésének lehetősége. Jó példaként elöljárva mi is felfüggesztettük az edzséseinket. Március 13-án a Miniszterelnök bejeletése alapján az iskolalátogatást megtiltották, az iskolák bezártak, így sok klub - saját edzőterem híján - az edzéseket zárt térben megtartani nem tudja a tilalom feloldásáig. A Sárvár Kupa elhalasztásáról már korábban döntöttünk, de jelen helyzet szerint sem a Diákolimpia, sem a Törökbálint Kupa megrendezésére nincs sok esély. A Diáksportszövetség a múlt szerdai 100 fő beltéri rendezvény betiltását követően azonnal jelezte, hogy április 15-ig minden sportág Diákolimpia versenyét felfüggeszti. Azóta az iskolák bezárása is megtörtént, illetve minden rendezvényt betiltottak, így merem azt mondani, hogy az elöbb megnevezett két verseny is halasztásra, vagy törlésre kerül. 
Az Elnökésg nevében nagyon köszönöm azon klubok felelős, és jogkövető magatartását akik felfüggesztették erre a bizonytlan időre az edzések megtartását. Akik esetleg ezt még nem tették meg - bár úgy gondolom, hogy nincs ilyen klub - azok kedvéért jelen levelemhez mellékelem az MKSz Orvosi bizottságának vezetőjének levelét, amelyben kérik az Egyesületek vezetőit, hogy az edzéseket egyelőre szüneteltessék.
 
A jelenleg kialakult helyzet miatt az Elnökésg úgy döntött, hogy a március 25-re kihirdetett Közgyűlés elhlasztásra kerül. Az alapszabályunkban meghatározott határidő tárgyév április 30, de a beszámolók beküldésének határideje a törvényi szabályozás alapján tárgyév május 31., így elkésve még nem vagyunk. Amennyiben már látjuk, hogy hogyan alakul az egészségügyi helyzet abban az esetben a Közgyűlés új időpontjáról a tájékoztató ismételten kiküldére kerül. 
 
Az MKSZ a honlapján szintén közleményt adott ki, miszerint a versenynaptárban meghidretett versenyek nem kerülnek megrendezésre.
 
Nemzetközi szinten sem jobb a helyzet. A JKA Eb időpontján a szervezők először módosítottak, és úgy gondolták, hogy június 20-án meg tudják tartani, azonban Svájcban annyira rossz a helyzet, hogy a mai napon arról tájékoztatták a tagországokat, hogy az idei Eb elmarad, 2021. március 20-án rendezik azt meg. Szintén a mai napon kaptuk az értesítést, hogy a május 16-ára meghírdetett Fujimura kupa sem kerül megrendezésre, amire a verseny fenállása óta még nem volt példa.
 
Szintén a múlt héten jelentették be, hogy a Tokióban megrendezésre kerülő tavaszi nemzetközi edzőtábort törölték. A JKA központben jelenleg 3. hete nincsenek edzések. A JKA oktatói egy videóanyagot készítettek otthoni edzésmunka elvégzésére, amit az alábbi linken érhettek el.
 
 
Vigyázzunk egymás és a saját egészségünkre, csak indokolt esetben menjetek olyan helyre, olyan közösségbe ahol egyszerre viszonylag sok ember tartózkodik zárt térben. Tudom, hogy mindenkinek nagyon fontos a karate, de az egészségünk védelme még ennél is fontosabb kell hogy legyen.
 
 
Oss!
 
 
           Szabó Norbert
                 Elnök
Magyar JKA Karate Szövetség