Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

!!! Határozatlan ideig elmaradnak versenyeink !!!
!!! Határozatlan ideig elmaradnak versenyeink !!!
2020.03.11 23:16
Ruip Zsófia

2020. március 11-én a magyar kormány az egész országra speciális jogrendet és vészhelyzetet hírdetett ki a most már világjárvánnyá nyilvánított Koronavírus miatt.  A bejelentést követően rövid időn belül megjelent a vészhelyzetre vonatkozó kormányrendelet is, melynek egyik fő pontja, hogy BETILTJÁK a 100 fő feletti beltéri és 500 fő felett kültéri rendezvényeket. Ennek értelmében határozatlan ideig Szövetségünk  - egyeztetve a versenyszervezőkkel - elhalasztja a soron következő versenyeit.

Kérjük Szövetségünk klubvezetőit, hogy a vészhelyzet ideje alatt felelős vezetőként viselkedve mérlegeljék a klubedzések felfüggesztését is, tekintettel arra, hogy ugyan egy-egy edzésen nem jellemző a 100 fő feletti létszám, azonban az edzések körülményei egy vírus terjedésének ideális helyszínt jelenthet (testi kontaktus, magas páratartalom, stb.).

Válogatottunk vezetése a mai napon egyeztetett saját klubedzéseikről és mind Schvarcz Péter (a YAMA SE vezetője több, mint 100 tagjával), mind Ruip Zsófia (a Bushido-Viadukt SE vezetője, több, mint 80 tagjával) úgy döntött, hogy ideiglenesen bezárják a dojok kapuját. Szövetségünk vezetése kéri minden edzőjét, klubvezetőjét, hogy csatlakozzanak a két klub kezdeményezéséhez és a megelőzésre helyezve a hangsúlyt, függesszék fel edzéseiket.

Vigyázzunk egymásra!