Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

Bronzérem Prágából, a Gichin Kupáról
Bronzérem Prágából, a Gichin Kupáról
2020.03.11 22:44
Ruip Zsófia

Ahogy arról korában hírt adtunk válogatottunk hat versenyzővel utazott ki a Cseh JKA Karate Szövetség szervezésében február 8-án sorra kerülő Gichin Kupa csapatversenyre. Az eddigi évekhez képest ez az edzőtáborral egybekötött verseny nagyobb hangsúlyt kapott tekintettel arra, hogy Ochi sensei 80. születésnapjának szentelték az eseményt.

Az eddigi évekhez képest a csapatok számát tekintve nem nőtt jelentősen a mezőny, azonban a verseny színvonala a korábbiakban tapasztaltakhoz képest magasabb volt. Kifejezetten erős kata mezőny gyűlt össze és számos Európa-bajnoki érmes kumités is felfedezhető volt a csapatok tagjai között. A speciális lebonyolítású versenyre összesen nyolc csapat nevezett Németországból, Csehországból, Sri Lankáról és Ukrajnából. 

A csapatok két négyes csoportban mérték össze tudásukat, ahol a csoportmeccsek után a csoport elsők a másik csoport második helyezettével küzdöttek meg. Az a csapat, aki itt nyert a döntőbe kerültek, míg a vesztesek a bronzéremért küzdhettek.

A Mihályházi Petra, Gróh Janka, Vass Réka Virág, Gyimesi Balázs, Ocsovai Gergő és Stum Dominik összeállítású magyar csapat az idény eleji formához képest remekül vette az akadályokat és továbbjutott a csoportkörből, ahol azonban a házigazdák útjukat állták, így maradt a bronz. A másik ágon szintén a hazaiak B csapata ment tovább, nekünk a németek maradtak ellenfélnek. A magyar csapaton nagyon látszott az akarás és annak ellenére, hogy már négy meccset mindenki maga mögött tudhatott, összeszedetten és jól küzdve, fölényes győzelemmel szerezte meg bronzérmet.

A csapatot edzőként Ruip Zsófia kísérte, bíróként pedig Nagy-Varja László tevékenykedett a versenyen.