Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

Fontos információk - Gasshuku Hungary 2019
2019.07.12 15:30
Ruip Zsófia

Tisztelt Tagság! Tisztelt Klubvezetők! Tisztelt Mesterek!

 

Ahogy korábban már mindannyian értesültetek róla, a jövő héten (2019.07.18-20.) kerül megrendezésre a Gasshuku Hungary 2019. elnevezésű edzőtáborunk, immár harmadik alkalommal Törökbálinton, Kurihara Kazuaki és Shiina Mai sensei-ek vezetésével.

Néhány fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmeteket:

 1. A regisztrációval kapcsolatos teendőket az alagsorban a terem előtti előtérben végezzük. /Itt szokott lenni a JKA OB regisztrációja is. Itt kapjátok meg a belépőkártyákat, bankett jegyeket és az előre, határidő előtt megrendelt pólókat. Kérünk mindenkit, hogy a tábor költségeinek előre történő befizetésével segítsétek a gyors és zökkenőmentes regisztrációt.
 2. Aki a Szövetségen keresztül igényelt szállást, annak az érkezés napján 14 órától este fél 10-ig van lehetősége bejelentkezni a hotelbe.
 3. A parkolás mindenhol ingyenes.
 4. A csarnokba az öltözőkön keresztül tudtok majd bejutni. Az öltözők és a terem közötti folyosón lesznek elhelyezve padok, ahova táskáitokat, cipőket, papucsokat tudjátok elhelyezni. Kérünk mindenkit, hogy a terembe mezítláb és táskák nélkül menjen be. Természetesen a terem fölött körben elhelyezkedő lelátót is használhatjátok, itt 200 ülőhely áll egyrészt a résztvevők, másrészt a hozzátartozók részére. Kérünk mindenkit, hogy az edzés előtti és utáni tiszteletadás ideje alatt a Shomen mögötti / a mesterrel szembeni lelátón ne tartózkodjon senki!
 5. A pénteki napra a kisebb gyerekek részére ügyeletet biztosítunk. Kérjük, hogy ha van olyan tanítványotok, akiknek a felügyeletét kéritek, azt szintén a regisztrációnál a név leadásával jelezzétek.
 6. A pénteki napon az előremegrendelt ebédeket a klubvezetők tudják majd klubbonként átvenni.
 7. A korábbiakban kiküldött válogatott tájékoztatóban jelzettek szerint, aki szeretne válogatott, vagy szurkolói mezt, a helyszínen lesz lehetőség a pólók felpróbálására, valamint rendelés leadására. Kérjük, hogy a megrendelt mezek árát a helyszínen fizessétek is ki.
 8. Aki az augusztusi válogatott táborba jelezte részvételi szándékát, a tábor költségeit kérjük, hogy szintén a regisztrációs pultnál legyen szíves a Gasshuku ideje alatt rendezni.
  1. válogatottaknak 10 000 Ft / fő
  2. érdeklődőknek     5 000 Ft / fő / nap
 9. A dohányzás az épületen kívül csak a főbejárat előtt megengedett! 
 10. A Büfé üzemeltetőjével történ megállapodás szerint az esemény alatt a Büfé nyitva lesz.

 

Az edzések helyszínére történő eljutás során szeretnénk felhívni a figyelmeteket a jelenleg Budapesten zajló felújítási munkálatokról, melyekről részletes információt kaphattok a BKK Infó közúti közlekedés weboldalon.

 • Korlátozások az Erzsébet híd pesti hídfőjénél (július 26. 03:00 - november 15. 20:00)
  Tart a távhővezeték-építés az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. Egyirányúsították a Március 15. téri lehajtót a Pesti alsó rakpart felé. A Belgrád rakparton az Erzsébet híd alatt irányonként csak egy sáv járható.
   
 • Sávlezárás a Róbert Károly körúton (július 15. 06:00 - július 26. 23:00)
  A Róbert Károly körúton a Váci út előtt a Városliget felé lezárják a két külső sávot egy szakaszon csatornaépítés miatt.
   
 • Sávlezárás a Hungária körúton (július 08. 05:00 - augusztus 16. 23:30)
  Lezárták a külső sávot a Hungária körúton a Rákóczi híd felé Hős utcánál csatornafelújítás miatt. 
   
 • Vágányfelújítás a Nagykörúton és az Irinyi József utcában (június 14. 09:00 - augusztus 31. 22:00)
  Pályafelújítás miatt lezárták a belső sávot a Margit körúton a Széna tér és az Erőd utca között mindkét irányban, valamint a Széll Kálmán tér felé a Török utcától a Mechwart ligetig is (várhatóan szeptember elejéig). A Margit körút a Margit híd és a Török utca felől is csak egy sávon érhető el.
  Buszsávot jelöltek ki a Margit körúton a Mechwart ligetnél és a Tölgyfa utcában végig.
  A Kis Rókus utcából és a Horvát utcából csak jobbra lehet kanyarodni, a Fekete Sas utcából pedig csak balra lehet kihajtani, a Rómer Flóris utca felé nem. (A Margit körutat a Bem József utca–Tölgyfa utca–Fekete Sas utca kerülő útvonalon lehet elérni.) A Margit körútról nem lehet jobbra kanyarodni a Henger utcába.

   
 • Nyár végéig a Boráros tértől a Csepreghy utcáig, illetve a Csepreghy utcától az Üllői útig buszsávot jelöltek ki, akárcsak Budán az Október huszonharmadika utca–Irinyi József utca útvonalon.
   
 • Megváltozott a forgalmi rend az Üllői úton a Nagykörútnál: az Üllői útról egyik irányból sem lehet közvetlenül balra kanyarodni a Nagykörútra (várhatóan augusztus közepéig). A Petőfi híd felé tartók a csomópont után a Kinizsi utcánál tudnak visszafordulni a Ferenc körút felé, a József körút irányában pedig a Liliom utca–Tűzoltó utca útvonalon kell kerülni. Az Üllői út forgalma sávelhúzással irányonként két sávban, a befelé vezető oldalon haladhat.
   
 • A Csepreghy utcát lezárták a József körútnál. A Pál utcából és a Tompa utcából csak jobbra lehet kanyarodni a körútra. A Knézich utca egyirányúsága megfordult a Bakáts tér és a Hőgyes Endre utca között.
   
 • A Ferenc körúton mindkét irányban lezárták a belső sávot a Mester utca és a Boráros tér között.
   
 • A 4-6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között pótlóbusszal lehet utazni, de Pest és Buda között az M2-es metró igénybevételét ajánljuk. A 17-es villamos rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár, a 19-es villamos pedig sűrűbben közlekedik. A 102-es autóbusz Széll Kálmán tér, illetve a 91-es, a 191-es, a 291-es, valamint a 931-es autóbusz Rómer Flóris utca és a Margit híd, budai hídfő megállót áthelyezik.
   
 • A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbuszokkal lehet utazni a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között. A Corvin-negyednél az ideiglenes peront megközelíteni és elhagyni csak a Pál utcai gyalogátkelőhely felé lehet. A Nagykörúton az Üllői út csomópontban mindegyik oldalon lezárták a gyalogos-átkelőhelyet. A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró.
   
 • Kérjük az autósokat, hogy ne használják a buszsávokat, illetve a József körúton a Csepreghy utcánál ne álljanak meg a sárga csíkozott területen, segítsék az autóbuszok visszafordulását. 
   
 • A pótlóbuszok közlekedését segítve több csomópontban áthangolták a jelzőlámpa programokat, ezért munkanapokon a Nagykörúton és az ide vezető utakon torlódásra, hosszabb menetidőre kell számítani, érdemes más útvonalat választani.

Tömegközlekedés:

Kelenföld, metrómegállótól hétköznap és hétvégén 2 busz megy ki Törökbálintra, ami a leggyorsabb a Sportközponthoz. (térkép: link)

Mindegyik buszról az IDŐSEK OTTHONA megállónál kell leszállni. Onnan pár perc séta a Sportközpont! (térkép: link)

172 számú busz (Menetidő: 22 perc) Kelenföldről
Hétköznapi indulási időpontok / hétvégi indulási időpontok: 
7.25 / 7.06
7.45 / 7.36
8.11 / 8.06
8.36 / 8.36
9.06 / 9.06

173 számú busz (Menetidő: 24 perc) Kelenföldről. 
Hétköznapi indulás / hétvégi indulás
7.36 /
7.56 / 7.57
8.26 / 8.26
8.56 / 8.56
9.26 / 9.26

VASÚT (menetidő: 16 perc, Kelenföldről 8 perc) 
Hétköznap:
Minden óra 20 és 50 perckor indul a Déli pályaudvarról (Kelenföldról +8 perccel később) Tatabánya/Oroszlány/Győr vonal bármelyike (S10-es vagy S12-es számú vonatok)
Hétvége: 
Minden óra 20 perckor indul a Déli pályaudvarról (Kelenföldról +8 perccel később) 
Tatabánya/Győr vonal (S10-es számú vonat)
A vasutállomástól gyalog jóval messzebb a sportközpont: (kb. 20 perc gyalog, térkép: 
link )

Kérünk mindenkit, hogy az utazási időt befolyásoló körülményeket vegyétek figyelembe és az edzésekre pontosan érkezzetek meg! 

Tisztelettel,
MJKAKSz vezetősége,