Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

Edzőtáborral nyitotta meg közös őszi felkészülését válogatottunk
Edzőtáborral nyitotta meg közös őszi felkészülését válogatottunk
2019.09.09 11:48
Ruip Zsófia

2019. augusztus 26-28. között Kecskeméten tartott edzőtábort válogatottunk vezetése. Ezzel a kerettagok megkezdték közös őszi felkészülésüket a hátralévő két nagy versenyünkre, a szeptember végi WSKA világbajnokságra és a november végén megrendezésre kerülő ESKA Európa-bajnokságra.

A táborba a korosztályos válogatott keret tagjai is meghívást kaptak, nem csak azok a 14 év fölötti versenyzők, akik érintettek lehetnek az őszi a VB-n, vagy az EB-n, így az edzéseken összesen több, mint 50 versenyző vett részt. A napi 2 x 2 óra edzésen a KATA és KUMITE válogatottunk külön dolgozott, a KUMITE edzéseket Schvarcz Péter szövetségi kapitány, a KATA edzéseket pedig Ruip Zsófia válogatott edző vezette. 

A nagy meleg ellenére a versenyzők megfelelő hozzáállással, remek küzdőszellemben dolgozták végig a tréningeket annak ellenére, hogy sokaknál még érződött a nyári szünet hatása, az idény eleji forma. A tábor végére kialakult a WSKA VB-re utazó végleges keret is, amit az utolsó napon a válogatott vezetése ismertetett a résztvevőkkel.

Ez a három napos edzőtábor remek lehetőséget biztosított a különböző klubokból és korosztályokból érkező versenyzők közös edzésére, felkészülésére. Szeretnénk a Szövetség vezetésének megköszönni a lehetőséget, külön köszönjük az edzőknek és a klubvezetőknek, hogy biztosították a részvételét a versenyzőknek.

A táborban készült képeket itt megnézhetitek.

A tervek szerint ez az augusztusi edzőtábor jövőre is megrendezésre kerül, amivel reméljük, hogy hagyományt teremtve nem csak a válogatott keret tagjaival, hanem edzőik, klubtársaik becsatlakozásával elindulhat egy szorosabb közös munka.